A JÖVŐ SZERVEZETEI

(3 vásárlói értékelés)

4500 Ft

 

“A jövő szervezetei” több éve sikeresen működő vállalatok példáján keresztül mutatja be azokat a gyakorlatokat és működéseket, amelyek az egyéni, csoportos és vállalati fejlődést állítják a középpontba. Ezekben a szervezetekben az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem és a bizalmatlanság.

Laloux megmutatja nekünk, hogyan építhetünk olyan szervezeteket, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg.

Személyes átvételre az Aquilone irodájában van lehetőség  hétfőtől csütörtökig, 9-16 óra között. (1145 Budapest, Amerikai út 81/A 16-os kapucsengő 1. emelet). 
Aquilone Training

 

Kategória:

Leírás

„Lehetséges-e, hogy jelenlegi világnézetünk korlátoz bennünket abban, ahogyan a szervezetekről gondolkodunk? Találhatnánk-e erőteljesebb, átérzőbb, értelmesebb módot a közös munkára, ha megváltoztatnánk a hitrendszerünket?” – kérdezi Frederic Laloux.

Könyvével határozott választ ad a kérdésre: igen.

Világszerte egyre több cégvezető, tanácsadó és tréner teszi le a voksát a jelenlegi felfogást alapvetően átalakító rendszerek mellett. Frederic Laloux könyve az ilyen, több éve sikeresen működő, iparágukban meghatározó vállalatokat és non profit szervezeteket mutatja be.

“A jövő szervezetei” gyakorlati eszközöket is kínál ahhoz, hogy olyan munkahelyeket hozzunk létre, ahol az egyéni és csoportos, vállalati fejlődés áll a középpontban. A fejlődésnek olyan térre van szüksége, ahol az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem, a bizalmatlanság.

Frederic Laloux azt állítja, a vállalatok, emberi közösségek maguk is saját evolúciós céllal rendelkező létezők, s mint ilyenek, különböző evolúciós szinten állnak. Az evolúciós lépcsőfokokat színekkel és metaforákkal teszi a szerző megfoghatóbbá. A szervezeti evolúció csúcsán ma a TEAL-nek nevezett szervezetek vannak, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg.

Napjainkban már Magyarországon is találkozhatunk olyan cégekkel, akik ilyen evolúciós, Teal kultúrával, gyakorlatokkal működnek. Egy 15 éves termékfejlesztő cégben a fizetések és pénzügyek teljes transzparenciáját valósították meg, a jutalmakat a csapattagok osztják.
Egy másik, 300 fős szervezetben a munkaidő beosztása a csapatok feladata, és bárki tetszőleges mennyiségű szabadságot vehet ki. Ezek a vállalatok sikeresek, a bennük dolgozó emberek számára pedig biztonságos és barátságos teret jelentenek a kibontakozásra,.

E könyv célja, hogy megjelenésével még több emberhez eljuttassa a pozitív, lelkesítő példákat, és segítse itthon is a Teal gyakorlat elterjedését.

További információk

Tömeg 0.7 kg
Méretek 23 × 15 × 2.5 cm

A JÖVŐ SZERVEZETEI termékről 3 értékelés

  1. Toldi Zsuzsa

    Nagyszerű könyv. Szívből kívánom, hogy a jövőnkben a teal általánosan elterjedt gyakorlat legyen!

  2. Farkas Ildi

    Örömmel tölt el ez a könyv. Végre! Mindent megteszek, hogy ilyen nyitott érzelemmel és értelemmel dolgozhassak a jövőben.

  3. Zsidek Imre (megerősített tulajdonos)

    El tudod képzelni, hogy a munkehelyeden nincs főnököd, mégis mindenki tudja a dolgát, saját magadat adod és ezért elismernek és mindennap úgy érzed, hogy hozzátettél valamit a világhoz? Ez ma már lehetséges és erről szól ez a könyv. Hiszem, hogy a ma még kis szigetekként működő szervezetek és közösségek nemsokára az egész világot behállózzák és egy új emberibb világban fogunk élni!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük